Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Τι θα γίνει με τα Σκόπια;


Ελπίζω από τα αναγραφόμενά μου, να μην χαρακτηριστώ ως ρατσιστής ή εθνικιστής. Είμαι ακριβώς το αντίθετο. Με ενοχλεί πάντως αφάνταστα, όταν βλέπω σε πανό το σύνθημα "Fuck Greece". Μου προκαλεί επίσης μεγάλη ενόχληση όταν βλέπω να καίγεται η ελληνική σημαία.

Προσπαθώ πάντως να έρθω στη θέση του λαού των Σκοπίων, ή της FYROM όπως θα πρέπει να την αποκαλούμε πιο σωστά. Οι άνθρωποι έχουν κι αυτοί το δίκιο τους. Σου λένε, και ποιοι είναι οι Έλληνες που θα μας καθορίσουν το όνομα της χώρας μας. Εμείς θα τη λέμε Μακεδονία και άστους αυτούς να χτυπιούνται. Άσε δε που έχουμε και τις πλάτες των Αμερικάνων, οπότε δεν μας κουνάει τίποτα.

Μου έστειλαν πρόσφατα και κάποια emails με τις απόψεις κάποιων , για το πόσο θα επεκταθεί η Μεγάλη Αλβανία, η "Μακεδονία....", η Βουλγαρία κπλ. Παιδιά, αν το ψάξετε σαν διεύθυνση στο διαδίκτυο, είναι προπαγάνδα made in USA....

Τι μπορούμε όπως εμείς να κάνουμε στο χρόνιο αυτό πρόβλημα της πατρίδας μας; (εκτός του zapping στα τηλεοπτικά παράθυρα). Εγώ πιστεύω ότι είμαστε σαν το Δαβίδ με το Γολιάθ από οικονομικής άποψης. Ας αναλογιστούμε ποιοι είναι αυτοί που ενδυνάμωσαν (όσο την ενδυνάμωσαν), τη γειτονική μας χώρα. Μήπως είναι κάποιοι πετυχημένοι Έλληνες επιχειρηματίες, που θεώρησαν σωστό να μεγαλώσουν την ανεργία στη χώρα μας, μειώνοντάς την αντίστοιχα στα Σκόπια; Μήπως είναι οι ίδιοι που δημιούργησαν στρατιές ανέργων στο Μαντούδι, στην Κοζάνη, στο Λαύριο και αλλού; Μήπως είναι οι ίδιοι, που συναθροίζονται στα πολιτικά γραφεία των κομμάτων για να τα ενισχύσουν οικονομικά πριν τις εκλογές για μα κάνουν άνετα τις δουλειές τους μετά από αυτές; Η υποκρισία στην Ελλάδα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το γαμώτο δε της υπόθεσης είναι ότι κανένας δεν τιμωρείται.
Ας τους τιμωρήσουμε λοιπόν εμείς. Θα επανέλθω αφού πρώτα ψάξω να βρω τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια. Προτείνω να τους μποικοτάρουμε.
Με ενδιαφέρει πολύ η άποψη σας. Δεν νομίζω ότι σκέπτομαι εν βρασμό ψυχής.
Τα λέμε...