Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ - ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

"Κλειστή Ζώνη": Το καρτούν που εξοργίζει το Ισραήλ

ΑΝΔΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ένα αγοράκι ντυµένο µε µεγαλίστικά ρούχα = αντράκι


ένα κοριτσάκι ντυµένο µε µεγαλίστικα ρούχα = πουτανάκιτο αγόρι του δρόµου = µαγκάκι

το κορίτσι του δρόµου = πουτάναένας άντρας µε πολλές γυναίκες = γόης

µια γυναίκα µε πολλούς άντρες = πουτάνα.ένας άντρας που εργάζεται ως µασέρ = φυσικοθεραπευτής

µια γυναίκα που εργαζεται ως µασέζ = πουτάναένας άντρας µετρ = ο επικεφαλής ενός εστιατορίου

µια γυναίκα µετρέσα = πουτάναένας άντρας ανήθικος = πολιτικός

µια γυναίκα ανήθικη = πουτάναένας κοινός άντρας = ένας αδιάφορος άντρας

µια κοινή γυναίκα = πουτάναένας εύκολος άντρας = ένας ßολικός άνθρωπος

µια εύκολη γυναίκα = πουτάναένας άντρας αλήτης = ένας άντρας που δεν πατάει στο σπίτι του

µια γυναίκα αλήτισσα = πουτάναένας άντρας µε πολλούς παράλληλους δεσµούς = µπερµπάντης

µια γυναίκα µε πολλούς παράλληλους δεσµούς = πουτάναένας άντρας που εγκαταλείπει την οικογένειά του = εν διαστάσει

µια γυναίκα που εγκαταλείπει την οικογένεια της = πουτάναένας άντρας που ξενυχτάει στα µπουζούκια = γλετζές

µια γυναίκα που ξενυχτάει στα µπουζούκια = πουτάναένας φτωχός άντρας που παντρεύεται µία πλούσια = φιλόδοξος

µια φτωχή γυναίκα που παντρεύεται έναν πλούσιο = πουτάναένας άντρας που απατάει τη γυναίκα του = άντρας

µια γυναίκα που απατάει τον άντρα της = πουτάναένας άντρας µε προστάτη = άρρωστος

µια γυναίκα µε προστάτη = πουτάναΡΗΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΟ

When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her.


Όταν κάποιος σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το να τον αφήσεις να την κρατήσειSacha GuitryAfter marriage, husband and wife become two sides of a coin; they just can't face each other, but still they stay together.Μετά το γάμο, άνδρας και γυναίκα γίνονται δύο πλευρές ενός νομίσματος, δεν μπορούν να συναντηθούν, αν και βρίσκονται πάντα μαζί.

Hemant JoshiBy all means marry. If you get a good wife, you'll be happy. If you get a bad one, you'll become a philosopher.Παντρέψου οπωσδήποτε. Αν πάρεις καλή γυναίκα θα είσαι ευτυχισμένος, αλλιώς θα γίνεις φιλόσοφοςSocratesWoman inspires us to great things, and prevents us from achieving them.Οι γυναίκες μας εμπνέουν μεγάλα πράγματα και μας έμποδίζουν να τα αποκτήσουμε

DumasThe great question... which I have not been able to answer... is, "What does a woman want?Το μεγάλο ερώτημα,...που δεν μπόρεσα να απαντήσω...είναι, "Τι θέλει μια γυναίκα;"Sigmund FreudI had some words with my wife, and she had some paragraphs with me.

Είπα μερικές λέξεις στη γυναίκα μου και μου απάντησε με μερικές παραγράφους.Anonymous"Some people ask the secret of our long marriage. We take time to go to a restaurant two times a week. A little candlelight, dinner, soft music and dancing. She goes Tuesdays, I go Fridays.""Κάποιοι ρωτούν για το μυστικό του μακροχρόνιου γάμου μου. Διαθέτουμε χρόνο να πηγαίνουμε δυο φορές την εβδομάδα σ' ένα εστιατόριο. Λίγο φως των κεριών, δείπνο, χαμηλή μουσική και χορό. Εκείνη πηγαίνει τις Τρίτες, εγώ τις Παρασκευές.

Henny Youngman"I don't worry about terrorism. I was married for two years."

"Δεν ανησυχώ για την τρομοκρατία. Ημουν παντρεμένος δυο χρόνια.Sam Kinison"There's a way of transferring funds that is even faster than electronic banking. It's called marriage.""Υπάρχει ταχύτερος τρόπος να μεταφέρεις χρήματα από το´e-banking. Ονομάζεται γάμος."

James Holt McGavran"I've had bad luck with both my wives. The first one left me, and the second one didn't."Ήμουν άτυχος και με τις δυο γυναίκες μου. Η πρώτη μ' εγκατέλειψε και η δεύτερη δεν το έκανε.

Patrick MurrayTwo secrets to keep your marriage brimming:

1. Whenever you're wrong,

admit it,

2. Whenever you're right,

shut up.Δυο μυστικά για να κρατήσεις τον γάμο σου:1. Όταν έχεις άδικο, παραδέξου το,2. Όταν έχεις δίκιο σώπαινε.NashThe most effective way to remember your wife's birthday is to forget it once...Ο αποτελεσματικότερος τρόπος να θυμάσαι τα γενέθλια της γυναίκας σου είναι να τα ξεχάσεις μια φορά.

AnonymousYou know what I did before I married? Anything I wanted to.Ξέρετε τι έκανα πριν παντρευτώ;Ό,τι μου άρεσε.

Henny YoungmanMy wife and I were happy for twenty years.. Then we met.Η γυναίκα μου κι εγώ ήμασταν ευτυχισμένοι για 20 χρόνια. Μετά συναντηθήκαμε.Rodney DangerfieldA good wife always forgives her husband when she's wrong.Η καλή γυναίκα συγχωρεί τον άντρα της όταν αυτή έχει άδικο.

Milton BerleMarriage is the only war where one sleeps with the enemy.Ο γάμος είναι ο μοναδικός πόλεμος που κάποιος κοιμάται με τον εχθρό του.

AnonymousA man inserted an 'ad' in the classifieds: "Wife wanted". Next day he received a hundred letters. They all said the same thing: "You can have mine."Κάποιος έβαλε αγγελία και ζητούσε γυναίκα. Την επόμενη μέρα έλαβε 100 γράμματα. Όλοι του έλεγαν το ίδιο πράγμα: "Μπορείς να πάρεις την δικιά μου."

AnonymousFirst Guy (proudly): "My wife's an angel!"

Second Guy: "You're lucky, mine's still alive."Πρώτος άντρας (υπερήφανα): "Η γυναίκα μου είναι ένας άγγελος."Δεύτερος άντρας (λυπημενα): "Τυχερέ, η δικιά μου ζει ακόμα."Λαϊκές εκφράσεις!

ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ...


Η λαϊκή έκφραση συνδέεται με τη μετεπαναστατική ζωή στο Ναύπλιο, πρωτεύουσα τότε της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, μετά την επανάσταση του 21 υπήρχε στο Ναύπλιο μια ταβέρνα που ανήκε σε μια γυναίκα, τη Μιχαλού.Η Μιχαλού είχε το προτέρημα να κάνει «βερεσέδια» αλλά υπό προθεσμία. Μόλις εξαντλείτο η προθεσμία - και η υπομονή της - στόλιζε τους χρεώστες της με «κοσμητικότατα» επίθετα. Όσοι τα άκουγαν, ήξεραν καλά ότι αυτός που δέχεται τις «περιποιήσεις» της «χρωστάει της Μιχαλούς».

ΕΦΑΓΑ ΧΥΛΟΠΙΤΑ...

Γύρω στα 1815 υπήρχε κάποιος κομπογιαννίτης, ο Παρθένης Νένιμος, ο οποίος ισχυριζόταν πως είχε βρει το φάρμακο για τους βαρύτατα ερωτευμένους.Επρόκειτο για ένα παρασκεύασμα από σιταρένιο χυλό ψημένο στο φούρνο. Όσοι λοιπόν αγαπούσαν χωρίς ανταπόκριση, θα έλυναν το πρόβλημά τους τρώγοντας αυτή τη θαυματουργή πίτα - και μάλιστα επί τρεις ημέρες, κάθε πρωί, τελείως νηστικοί.ΜΥΡΙΖΩ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΟΥ...

Η φράση προέρχεται από την αρχαία τελετουργική συνήθεια, κατά την οποία οι ιέρειες των μαντείων βουτούσαν τα δάχτυλά τους σ' ένα υγρό με βάση το δαφνέλαιο, τις αναθυμιάσεις του οποίου εισέπνεαν καθώς τα έφερναν κατόπιν κοντά στη μύτη τους και μ' αυτό τον τρόπο έπεφταν σ' ένα είδος καταληψίας κατά την οποία προμάντευαν τα μελλούμενα.

ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΒΓΑ...

Ένα από τα αγαπημένα θεάματα των Ρωμαίων και αργότερα των Βυζαντινών, ήταν η ελεύθερη πάλη.Οι περισσότεροι από τους παλαιστές, ήταν σκλάβοι, που έβγαιναν από το στίβο με την ελπίδα να νικήσουν και να απελευθερωθούν. Στην ελεύθερη αυτή πάλη επιτρέπονταν τα πάντα γροθ ιές, κλωτσιές, κουτουλιές, ακόμη και το πνίξιμο.Το μόνο που απαγορευόταν αυστηρά ήταν οι γρατζουνιές. Ο παλαιστής έπρεπε να νικήσει τον αντίπαλό του, χωρίς να του προξενήσει την παραμικρή αμυχή με τα νύχια, πράγμα , βέβαια, δυσκολότατο. Γιατί τα νύχια των δυστυχισμένων σκλάβων, που έμεναν συνέχεια μέσα στα

κάτεργα, ήταν τεράστια και σκληρά από τις βαριές δουλειές που έκαναν.

Γι' αυτό λίγο προτού βγουν στο στίβο, άρχιζαν να τα κόβουν, όπως μπορούσαν, με τα δόντια τους. Από το γεγονός αυτό βγήκε κι η φράση «τρώει τα νύχια του για καβγά».

ΜΑΛΛΙΑΣΕ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ...

Στη βυζαντινή εποχή υπήρχαν διάφορες τιμωρίες, ανάλογες, βέβαια, με το

παράπτωμα. Όταν π.χ. ένας έλεγε πολλά, δηλαδή έλεγε λόγια που δεν έπρεπε να ειπωθούν, τότε τον τιμωρούσαν με έναν τρομερό τρόπο. Του έδιναν ένα ειδικό χόρτο που ήταν υποχρεωμένος με το μάσημα να το κάνει πολτό μέσα στο στόμα του.Το χόρτο, όμως, αυτό ήταν αγκαθωτό, στυφό και αρκετά σκληρό, τόσο που κατά το μάσημα στο στόμα του πρηζόταν και η γλώσσα, το ελατήριο δηλαδή της τιμωρίας του, άνοιγε, μάτωνε και γινόταν ίνες-ίνες, κλωστές-κλωστές, δηλαδή, όπως είναι τα μαλλιά. Από την απάνθρωπη τιμωρία βγήκε και η παροιμιώδης φράση : "μάλλιασε η γλώσσα μου", που τις λέμε μέχρι σήμερα, όταν προσπαθούμε με τα λόγια μας να πείσουμε κάποιον για κάτι και του το λέμε πολλές φορές.

ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΚΑΦΑΣΙ...

Στα Τούρκικα καφάς θα πει κεφάλι, κρανίο. Όταν, λοιπόν, η καρπαζιά, που έριξαν σε κάποιον είναι δυνατή λέμε :" του έφυγε το καφάσι", δηλαδή, του έφυγε το κεφάλι από τη δύναμη του κτυπήματος. Το ίδιο και όταν αντιληφθούμε κάτι σπουδαίο, λέμε :"μου έφυγε το καφάσι" , δηλαδή, μου έφυγε το κεφάλι από τη σπουδαιότηταΤΟΥΜΠΕΚΙ...

«Τουμπεκί » λέγεται τουρκικά ο καπνός για τον αργιλέ, που τον

κάπνιζαν στα διάφορα καφενεία της παλιάς εποχής. Τον αργιλέ τον ετοίμαζαν οι «ταμπήδες» των καφενείων και επειδή αυτοί έπιαναν την κουβέντα κι αργούσαμε τον πάνε στον πελάτη, εκείνος με τη σειρά του φώναζε: «κάνε τουμπεκί ».Όσοι κάπνισαν ναργιλέ ήταν και από φυσικού τους λιγομίλητοι και δεν τους άρεσε η «πάρλα», οι φλυαρίες. Με τις ώρες κρατούσαν στα χείλη τους το «μαρκούτσι» του ναργιλέ, απολαμβάνοντας μακάρια και σιωπηλά το τουμπεκί, που σιγόκαιγε στο λούλα.. Και αν κάνεις, που κι αυτός κάπνιζε ναργιλέ δίπλα του, άνοιγε πλατιά κουβέντα, οι μερακλήδες της παρέας του έλεγαν: « Κάνε τουμπεκί», δηλαδή, κάπνιζε και μη μιλάς. Τώρα για το « ψιλοκομμένο » τουμπεκί, ήταν η τέχνη του «ταμπή» να του το προσφέρει ψιλοκομμένο, που ήταν και καλύτερο.

Επεισόδιο Νο.65 BalkanExpress

Σας ταξιδεύουμε στην...Σερβία (Serbia) – Nόβισαντ (Novi sad) Επεισόδιο Νο.65 Το Νόβισαντ είναι η πατρίδα του κολλητού μου του Predrag. Μακάρι φίλε να τα καταφέρουμε και να με ξεναγήσεις εκεί κάποτε.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

Τι εννοούμε «Απαγορεύεται το παρκάρισμα» στην Αγγλία


Ή έχουμε νόμους ή δεν έχουμε.

ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ - ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

Η δωροδοκία των χαμηλόβαθμων υπαλλήλων. λέγεται: "γρηγορόσημο"
Η δωροδοκία των υψηλόβαθμων υπαλλήλων: "λάδωμα"Η δωροδοκία των Διευθυντών/Διοικητών:... "μίζα"Η δωροδοκία βουλευτών και Υπουργών: " χορηγία"ΠΟΤΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Αν και δεν το πιστεύετε συνέβη το 1919


Η φωτογραφία που ακολουθεί έδειχνε μιά καμπάνια υπέρ της ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ το 1919.

Μιά ομάδα εξοργισμένων γυναικών κρατά ένα πλακάτ στο οποίο μπορείτε να διαβάσετε..

Τα χείλη εκείνα που θα δοκιμάσουν αλκοόλ δεν θα δοκιμάσουν τα δικά μας!Δες τις καλά και άς είμαστε ειλικρινείς..

Ποιός μαλάκας θα σταμάταγε το ποτό?????

Ελλαδικό Κυνοβούλιο