Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Πολιτικός χάρτης

Βρήκα ενδιαφέρουσα την προσπάθεια για τον πολιτικό προσανατολιλσμό στις μέρες μας. Γι΄ αυτό και αναδημοσιεύω το email που παρέλεβα και μας οδηγεί στο ακόλουθο site.

Επειδή οι πολιτικές έννοιες και αναλύσεις έχουν χάσει το νόημά τους, εδώ θα βρεις, με καλή προσέγγιση, σε ποιον χώρο είσαι πιο κοντά.

http://www.politicalmap.gr/dothetest.php

Ο Πολιτικός Χάρτης είναι μια ιδέα του μηχανικού τηλεπικοινωνιών
Δρ. Απόστολου Γεωργιάδη, η οποία βασίστηκε στον Χάρτη Nolan και υλοποιήθηκε με τη βοήθεια του δημοσιογράφου Μανώλη Ανδριωτάκη.

Όπως χαρακτηριστικά λένε οι δημιουργοί του: "Η κύρια καινοτομία του Πολιτικού Χάρτη είναι η κυκλική παρουσίαση του πολιτικού φάσματος, αντί της παραδοασιακής γραμμικής ή τετράγωνης παρουσίασης. Επίσης καινοτομία του Πολιτικού Χάρτη είναι και ο υπολογισμός της σαφήνειας των απαντήσεων. Το εξαγόμενο πολιτικό αποτύπωμα επάνω στο χάρτη είναι μία ελλειψοειδής περιοχή. Όσο μικρότερη είναι αυτή η περιοχή, τόσο πιο σαφής και στοχευμένη είναι η ιδεολογική τοποθέτηση. Αντίθετα, το μεγαλύτερο μέγεθος πολιτικού αποτυπώματος δηλώνει ότι η ιδεολογική τοποθέτηση είναι πιο ασαφής, με πολιτικές συγγένειες σε όμορους χώρους."