Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΓΙΝΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ


ΠΑΟΚ

Οχι της ΝΔ στο άνοιγμα βουλευτικών λογαριασμών στην Ελβετία

Αναδημοσίευση από το ΕΘΝΟΣ


 Απέριψε κατηγορηματικά η Νέα Δημοκρατία την πρόταση Καρχιμάκη για άνοιγμα τυχόν λογαριασμών βουλευτών στην Ελβετία.
«Αυτοί που διέσυραν τη χώρα μας σαν διεφθαρμένη, ζητούν από τους βουλευτές ως και ελβετικό πιστοποιητικό ότι δεν είναι κλέφτες! Προφανώς, αργότερα θα ζητήσουν ανάλογα πιστοποιητικά. . . τιμιότητας και από τους άλλους φορολογικούς παραδείσους. Αστεία πράγματα . . . Αφήστε που οι απατεώνες τα έχουν σε off shore και μια τέτοια κίνηση, τελικά θα τους αθώωνε κι από πάνω», σχολίασε καυστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.
Ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για παιχνίδι που γίνεται για λόγους λαϊκισμού και ρίχνει το κύρος της Ελληνικής Βουλής, στο οποίο η Νέα Δημοκρατία δεν θα συμμετάσχει.
Η Συγγρού επιμένει ότι ο μόνος τρόπος να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στα έσοδα και τις περιουσίες των βουλευτών, είναι ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» όλων όσοι διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί ή αρχηγοί κομμάτων από το 1974 έως και σήμερα.
Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει από τη ΝΔ να συμφωνήσει, ώστε η Βουλή να ζητήσει από τους βουλευτές όλων των κομμάτων να εξουσιοδοτήσουν τις ελβετικές τράπεζες και Αρχές να ανοίξουν λογαριασμούς τους, αν υπάρχουν.
«Προτείνω όλοι οι βουλευτές, όλων των κομμάτων, να δώσουν εξουσιοδότηση ή ό,τι άλλο έγγραφο χρειάζονται οι ελβετικές τράπεζες, μέσω του προέδρου της Βουλής για να εκδώσουν άμεσα όλη την κίνηση των λογαριασμών. . . Προτείνω, μάλιστα, αυτή η διαδικασία να μην περιοριστεί μόνο στους βουλευτές της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου», όπως είχε πει. 

Θα φωτίσουν τις Φιλιππίνες με... μπουκάλια